1985

In dit jaar ben ik begonnen met het houden van duiven.Ik was toen 13 jaar en woonde bij mijn ouders in Roodeschool. Eerst een aantal Turkse tortels. Maar deze kon ik niet loslaten en daarom kwamen er al gauw sierduiven: Oudhollandse meeuwen en helmduiven. Via deze vogels leerde ik omgaan met duiven. Niet lang daarna kwam ik via de plaatselijke postduivenhouders in contact met postduiven. Ik vond deze vogels geweldig en wilde ze ook. Via een collega van mijn vader kreeg ik in 1986 mijn eerste 4 postduiven.

Het eerste hok in 1987

1987-1995

Al snel groeide het postduivenbestand en voldeed het eerste hok niet meer. Mijn vader timmerde een nieuw hok en onder de naam Vrieze & zn werd ik samen met mijn vader (die ook erg geinteresseerd was) lid van PV Noorder Koeriers in Uithuizen. In het begin ging het niet zo best met al die krijgertjes her en der vandaan. Met de tips en duiven van m.n. Wim Veenstra uit Uithuizermeeden ging het stukken beter en werd af en toe hele goede prijzen gehaald. Vooral op de midfond ging het in die jaren uitstekend.

                                                                                                                                Het 2e hok, zomer 1988

1996 - 2006

Via mijn baan als leerkracht aan de plaatselijke basisschool kwam ik in 1996 in Hoogersmilde te wonen. In de tuin werd al snel een duivenhok geplaatst. De duiven kwamen nog van het soort uit Roodeschool, aangevuld met duiven van Herman Heslinga uit Uithuizen. Als lid van de PV Snel te Smilde speelde ik voornamelijk de programmavluchten. Dit met wisselende resultaten. Eigenlijk was ik een typische middenmoter, maar haalde in de vereniging enkele 2e en 3e kampioenschappen op de midfond en de natour. Vanwege tijdgebrek en het gedoe rond de vogelpest besloot ik in 2006 te stoppen met de duivensport en heb toen alles verkocht.

Op de foto het hok in Hoogersmilde

 

                                                                                           

SV Pigeons | info@svpigeons.nl